10 Bestemmingen voor een stedentrip in de winter

Reizen buiten het hoogseizoen

Vluchten en hotels zijn een stuk goedkoper tijdens de wintermaanden en de winter heeft ook wel weer een bijzondere sfeer o.a. om de kersttradities te leren kennen van een ander land.

Hieronder volgen 10 bestemmingen voor een stedentrip in de winter.

Kopenhagen

In Denemarken zijn de dagen kort en koud, maar een stedentrip naar Kopenhagen is zeker de moeite waard. Vergeet dus zeker niet een sjaal, muts en warme schoenen in te pakken!
In december en januari kun je op zeer koude dagen verschillende musea bezoeken waarvan er vele zijn.
In het Nationale Museum van Denemarken leer je alles van de geschiedenis van het land. In het Arken Museum kun je de hedendaagse kunst bewonderen.

De historische binnenstad met schitterende historische gebouwen en de gezellige winkelstraat Stroget nodigt uit voor heerlijk slenteren op een zonnige winterse dag.
De paleizen Christiansborg en Amalienburg zijn prachtig vooral als er sneeuw ligt.
Wat je zeker niet mag overslaan is de kerstmarkt in de tuinen van Tivoli, dit is de grootste kerstmarkt van Scandinavië.
Oud en Nieuw is een groot feest in Kopenhagen!

Salzburg

Salzburg, de stad aan de Salzach is in de zomer en winter schitterend.
En prachtig historisch centrum met bezienswaardigheden als het Mirabell Paleis en de vesting Hohensalzburg zijn zeer zeker een bezoek waard. Wandel door de smalle steegjes en langs gezellige winkels en boetiekjes en zeer zeker kom je langs de kerstmarkt op het plein voor de kathedraal.

Drink een lekkere Weense koffie met Sachetorte of Kaiserschmarrn en breng ook een bezoek aan Konditorei Fürst en proef daar de zoete Mozartkugeln, die worden al jarenlang volgens een traditioneel recept gemaakt en deze chocoladepralines uit de geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart zijn tevens een mooi souvenir.
De besneeuwde bergen van de Alpen zijn er om te skiën en rondom Salzburg vind je maar liefst 52 skigebieden!

Rome

Rome, de hoofdstad van Italië is een van de populairste bestemmingen voor een stedentrip en een voordeel van het bezoeken van de stad in de winter is dat je in de smalle straten dan rustig kunt slenteren. De wachttijden voor het Collosseum, het Pantheon en andere bezienswaardigheden zijn in de winter tevens een stuk korter. In de winter is de temperatuur van ongeveer 10 graden ook nog eens aangenaam. Rond Kerst wordt de hele stad versierd en op diverse plekken vind je kerststallen.

Venetië

In Venetië is het in de wintermaanden ook een stuk rustiger dan in de zomer, dus kun je profiteren van de rust van het laagseizoen en op je gemak alle bezienswaardigheden van de stad bezoeken.
De temperatuur in Venetië is in de winter vrij mild, dus ideaal om door de stad te wandelen en een tocht te maken in een gondel.

In de winter is ook het Carnaval van Venetië, dus plan je stedentrip voor Venetië in februari en beleef en geniet van dit jaarlijkse festival.

Boedapest

In de wintermaanden komen er veel minder toeristen naar Boedapest, dus dat betekent ook dat je kunt slapen in populaire hotels voor een spotprijs!

Wel warme kleding meenemen, want de temperaturen zijn rond het vriespunt in de maanden december tot en met maart, maar de stad ziet er schitterend uit tijdens de winterperiode. De mooiste bezienswaardigheden kun je bezoeken in de wijken Boeda en Pest. Je ontspannen kun je in een van de thermale baden en bronnen.

De stad telt 123 thermale- en 400 mineraalbaden uit 14 verschillende bronnen, dus kun je je op die manier lekker weer opwarmen.

Riga

Riga verandert in een winterwonderland met de bevroren Daugava en dwarrelende sneeuwvlokken. Na een stadswandeling kun je je lekker opwarmen in een van de café’s en restaurants. De Letse Nationale Opera voert bijzondere voorstellingen op tijdens de adventperiode en kun je bijvoorbeeld genieten van de Notenkraker.

In het Dinamo Riga stadion worden regelmatig ijshockeywedstrijden gehouden en kun het Letse ijshockeyteam aanmoedigen.
Ga naar het grootste park van Riga: Mezaparks, hier wordt ieder jaar een grote ijsbaan gebouwd en kun je lekker zelf de ijsbaan op!

In de winter is Riga een heel bijzondere ervaring, want je kunt op een besneeuwd strand lopen en je hebt uitzicht op ijsschotsen in het water.

Praag

Praag trekt in de winter minder toeristen, maar is zeer zeker niet minder interessant. Wandelen over een bijna lege Karelsbrug en de historische binnenstad is als het gesneeuwd heeft een soort van magisch. Tijdens de kerstperiode vind je er een feestelijk versierde markt en in januari staan er houten kraampjes waar ze handgemaakte producten en allerlei lekkernijen verkopen. Probeer eens een heerlijke trdelnik, een heerlijk broodje gemaakt van suiker en hazelnoten.

Barcelona

Ga op stedentrip naar Barcelona als je in de winter even wil ontsnappen aan het koude Nederland. De temperaturen liggen in december en januari een stukje hoger dan hier in Nederland, dus geen dikke winterjas aan en ga lekker op een terrasje zitten genieten van de winterse zonnestralen. Bezoek bijvoorbeeld de Sgarada Familia, Park Güell, winkelstraat De Rambla en Camp Nou.

Lissabon

Lissabon is tevens een leuke stedentrip in de winter voor zonaanbidders.
Boek een vlucht naar Lissabon voor een weekendje in de zon en maak kennis met het mooie centrum en de bezienswaardigheden van de stad.

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels en in de zomer kan het er erg warm zijn, maar in de winter heb je daar geen last van en is het er heerlijk en kun je er slenteren door de smalle straatjes van de stad.
Maak een toer door Lissabon door op tram 28 te springen, de bekende gele tram!

Londen

Londen is een van de allerbeste steden om in de winter te bezoeken, bijvoorbeeld kerstshoppen in Oxford Street. Londen verandert tijdens de kerstperiode in een magische winterse wereld met sfeervolle verlichting en kerstmarkten door de hele stad.

Koop kerstcadeautjes in het hippe Shoreditch of draai een rondje mee in de London Eye en wandel over de kerstmarkt in Hyde Park. Oud en Nieuw in Londen is ook een groot spektakel en hier luid je het nieuwe jaar in stijl in!

Blijf op de hoogte van de laatste Reizen Idee updates

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then