All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

All Inclusive

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft aan een compleet verzorgde relax vakantie in het buitenland, doet er goed aan te kijken naar de mogelijkheden een all inclusive vakantie te boeken. Dat is niet alleen luxe op reis gaan, dat is een relax vakantie boeken inclusief wellness hotel of resort en vliegtickets, transfers en onbeperkt eten en drinken. Het is dus echt zorgeloos genieten met een hoofdletter Z.

In welke landen kan je een all inclusive vakantie boeken?

Je kunt in tientallen landen binnen en buiten Europa en All-in vakantie boeken. Landen die bekend staan om de goede en ultra luxe All Inclusive Resorts zijn onder andere Spanje, Turkije, Portugal en Malta. Maar ook in landen als De Dominicaanse Republiek, Cuba, Jamaica en Gambia vind je fantastische all inclusive Resorts en hotels. De meeste van deze luxe hotels en resorts hebben een Spa of binnenzwembad en wellness faciliteiten zoals sauna en Turks Stoombad. Ook hebben veel van deze luxe hotels met all inclusive arrangementen een fitness ruime en zijn ontspanning massages mogelijk. Relaxen en het hebben van een zorgeloze wellness retreat of vakantie staat bij al deze all inclusive reizen centraal.

Goedkope all inclusive boeken

Toegegeven, all inclusive vakanties naar warme oorden zijn niet goedkoop. Zeker niet als je in januari of februari naar een zonnig vakantieland buiten Europa vliegt en 8 of 15 dagen in een luxe resort of 5 sterren hotel met Spa verblijft. Maar gelukkig kan het ook anders en goedkoper. Zo boek je al een 8 daagse all inclusive vakantie Canarische Eilanden voor minder dan 700 euro per persoon en kom je met dit bedrag bijvoorbeeld ook uit in Malta Of Corsia. Het voordeel van een verblijf Canarische Eilanden in de wintermaanden is dat de gemiddelde temperatuur overdag niet snel onder de 18 graden duikt en de Canarische Eilanden veel zonuren hebben. Tel daarbij op de geweldige stranden en resorts op Gran Canaria en Tenerife en je begrijpt waarom zoveel mensen een all inclusive arrangement hier boeken.

Van een last minute all inclusive profiteren

Veel mensen boeken hun all inclusive zonvakanties met verre bestemming last minute. Last minute betekent dat je kort voor vertrek je vakantie boekt en in het geval van een all inclusive arrangement is dat meestal inclusief hotel of resort en met vliegtickets en transfers. Je kun bij een last minute vakantie je vakantiebestemming afstemmen op het verwachte weer maar bijvoorbeeld ook op basis van spectaculaire aanbiedingen. Wist je dat een last minute en all inclusive 8 daagse vakantie naar bijvoorbeeld Gran Canaria soms al mogelijk is voor minder dan 500 euro? En dat inclusief het gebruik van de wellness faciliteiten in hotel of Spa en onbeperkt eten en drinken.

All Inclusive vakantie Jamaica boeken

Wil je een verre rondreis maken maar een zonnig vakantieland met veel bezienswaardigheden? Kijk dan eens naar de All Inclusive mogelijkheden op Jamaica. Je verblijft in uitstekende 3 of 4 sterren hotels met luxe all inclusive arrangementen? Hieronder de belangrijkste bezienswaardigheden in Jamaica.

Waarom een all inclusive Jamaica?

Jamaica is een eiland in het Caribisch gebied met alleen maar highlights. In de 17e eeuw kwamen er veel piraten. Het eiland produceerde veel suiker en was afhankelijk van slaven. Jamaicanen noemen hun eiland vaak ‘The Rock’. Jamaica is beroemd om de Reggaemuziek.

De witte stranden zijn een van de 5 highlights van Jamaica

Ocho Rios is een van de highlights van Jamaica. Hier vind je een bijzonder hagelwit strand, omgeven door een rif, verschillende hotels en restaurants. Het water is rustig en goed om te zwemmen.

Treasure Beach, de naam zegt het al, heeft ademloos mooie stranden. Vroeger was het een klein vissersplaatsje in het zuiden van het eiland. Alhoewel het strand wat toeristischer is geworden door de komst van een aantal verschillende accommodaties; de regio is nog net zo romantisch.

In het noorden van Jamaica kun je de allermooiste witte stranden vinden van Jamaica. Dit is een van de highlights. De legende fluistert dat Spaanse soldaten, op de vlucht van de Britten, via deze baai het eiland verlieten tijdens de oorlog. De baai is lieflijk en toch dynamisch.

De waterval Dunns River Falls

Dicht bij Ocho Rios, in het noorden, vind je de Dunn’s River Falls, de beroemdste waterval van Jamaica. De watervallen storten het water 55 meter naar beneden, over natuurlijke traptreden, 180 meter lang. In de waterval zie je meerdere kleine lagunes. Deze highlight van het eiland wordt steeds gereconstrueerd met zouten uit het rivierwater.

Toeristen vinden het beklimmen van de watervallen een leuke activiteit. De omgeving bestaat verder uit een fantastisch parklandschap met heel veel groen. Mocht je het beklimmen van de waterval een beetje eng vinden; vraag dan een gids.

Plantagehuizen

Plantagehuizen kun je genoeg bekijken op Jamaica. Op heel wat Jamaicaanse plantages werd suikerriet gekweekt. Het Barnett Great House bijvoorbeeld, dat al meer dan driehonderd jaar oud is. Het huis is in oude staat teruggebracht: het ziet er prachtig uit. Neem zo’n interessante rondleiding.

In de 17e eeuw is Belvedere Estate gebouwd. Het huis van de plantage is nog niet zo lang geleden blootgelegd. Het was helemaal overwoekerd. De ruïnes van het huis zijn te bezichtigen, maar ook Emancipation Village: hier kun je oude ambachten zien en de verwerking van cacao en koffie.

Wil je ook eens spoken zien? Bezichtig dan Edinburgh Castle: het door een seriemoordenaar gebouwde kasteeltje. Hij vermoorde in zijn kasteel waarschijnlijk meer dan veertig slachtoffers.

De hoofdstad Kingston is een van de Top Highlights van Jamaica

Kingston werd in 1693 gesticht. Bezoek Trenchtown.

Trenchtown is een wijk van de hoofdstad Kingston. De wijk is vernoemd naar het weiland Trench Pen, waar James Trench vee hield.

In de wijk werden eenvoudige gebouwen neergezet met gezamenlijke keukens, sanitair en water om de mensen uit de sloppenwijk te herbergen. Hun huizen waren door een orkaan vernield.

De bekende reggaeartiest Bob Marley verwijst in een paar van zijn nummers naar deze buurt. Zijn vrouw en zoon zijn in Trenchtown geboren. Bob Marley zelf heeft er zijn jeugd doorgebracht. In deze buurt staat het bekende Bob Marley Museum.

Er zijn heel wat verschillende tours in Trenchtown om te nemen. Een aantal gaan over de muziekgeschiedenis in het algemeen of reggae in het bijzonder. Je kunt ook Trench Town Culture Yard bekijken in deze gezellige wijk. Als je nog een paar uurtjes over hebt, vermaak je dan op Hellshire Beach. Dan kun je bijkomen van het zien van al die highlights van Jamaica.

Devon House

Dit is de prachtige villa van de eerste zwarte miljonair van Jamaica: George Stiebel. De sierlijke meubels en het bijzondere antiek uit Europa en de Caraïben zijn werkelijk een lust voor het oog. Op de binnenplaats van het weelderige huis vind je wat winkels en restaurants. Koop eens wat lokale producten: die zijn verrukkelijk. Neem vooral een beroemd I-Scream ijsje. Dit magnifieke huis werd in 1881 gebouwd. Stiebel was iemand die zijn opleiding nooit voltooid heeft en hij overleefde een grote scheepsramp. Desondanks werd hij de eerste zwarte miljonair van het eiland: hij werd goudmijn-eigenaar. Het landgoed van Stiebel is 4,5 hectare groot. De toegang van het landgoed is gratis; op zondag is het gesloten. Een rondleiding door het huis is een aanrader, en kost weinig. In de hoofdstad kun je genoeg bars en restaurants vinden om de avonden door te komen. En er zijn diverse all inclusive hotels in Jamaica te vinden met een internationale keuken.

Blijf op de hoogte van de laatste Reizen Idee updates

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then