Cancun, het verre oosten van Mexico

Cancun

Als er een plek was waar je op je instincten kunt vertrouwen om je te helpen bij het kiezen van je volgende vakantiebestemming, kijk dan niet verder dan Cancun, Mexico. Cancun verwelkomt meer dan 10 miljoen toeristen ieder jaar en zij kunnen het natuurlijk niet allemaal fout hebben.

Cancun is de ultieme vakantie voor vele avontuurlijke reizigers wereldwijd, wat je reden ook is om op vakantie te gaan, weet dat Cancun iets heeft voor iedereen, zoals zonnebaden, duiken, avonturenparken, winkelgelegenheden, eco-parken, nachtleven, watersport en opmerkelijke biodiversiteit.

In dit artikel zul je meer leren over Cancun, dingen om te doen en een aantal highlights voor jou om te ervaren op deze once in a lifetime bestemming.

Meer over Cancun

Cancun, een Mexicaanse stad in de Yucatan Peninsula grenzend aan de Caribische zee, is bekend voor zijn beroemde hoge energie welke geassocieerd is aan het nachtleven, exotische stranden en luxe all-inclusive hotels. Mexico’s meest bezochte toeristen bestemming heeft meer dan 30,000 hotel kamers.

Cancun is eigenlijk opgesplitst in twee regio’s: Downtown Cancun en de Hotel Zone.

Downtown Cancun

Downtown Cancun is minder ontwikkeld dan de Hotel Zone, maar is zeker een geweldige plaats om de lokale cultuur op te snuiven en van de traditionele Mexicaanse smaken te genieten. Een ander voordeel is de betaalbaarheid in deze regio. Veel toeristen winkelen hier bij de markten en de street food verkopers.

Als je op zoek bent naar een meer authentieke en rijke ervaring van de Mexicaanse en Maya cultuur, dan raad ik aan dat je verblijft in Ciudad Cancun (Downtown Cancun) zodat je kunt genieten van de lokale cultuur.

De Hotel Zone

De Hotel Zone, ook bekend als ‘Zona Hotelera’ of ‘Tourist Zone’, is de meest populaire reizigers basis wanneer zij aankomen in Cancun. De Hotel Zone is een 22km lange boog met prachtige witte zandstranden die gevuld zijn met resorts en hotels voor ieder type reiziger en ieder budget. Verschillende hotels hier zijn all-inclusive en de meeste high-end resorts zijn goed beveiligd. Terwijl de toegang tot de stranden en resorts buiten deze lange strook liggen, ligt Laguna Nichupté, een grote lagoon, hierbinnen.

Tegenover Laguna Nichupté vind je een overvloed aan locale attracties, golfbanen, winkelcentra, watersportactiviteiten en nog veel meer.

Dus eerlijk gezegd, als je zoekt voor een makkelijker gebied om te verblijven in Cancun, dan is de Hotel Zone waarschijnlijk het meest ideaal door de afwezigheid van de lokale Mexicaanse cultuur, wat zorgt voor meer gemak wanneer het aankomt op communiceren met de locals.

Veiligheid in Cancun

Bekend zijn met de plaats van bestemming en het onderzoeken van het reisadvies is altijd een goede tip voor je reis om onnodige problemen te voorkomen en het is een van de eerste dingen die mensen zich afvragen wanneer het aankomt op Cancun.

Aangezien Cancun ieder jaar miljoenen toeristen aantrekt, zou het naïef zijn om te denken dat misdaden hier in dit paradijs niet bestaan. En hoewel de media dit feesteiland misschien als een soort misdaad eiland beschouwt, ben ik het daar absoluut niet mee eens en wil ik bevestigen dat Cancun een zeer veilige plaats is!

Als veiligheid je grootste zorg is wanneer je alleen of met familie reist, dan is de Hotel Zone (‘Zona Hotelera’) onmiskenbaar het veiligste deel van Cancun.

Een aantal dingen die je kunt doen om veilig te blijven in Cancun is om uiterst waakzaam te zijn, draag geen belachelijke hoeveelheden aan sieraden, neem geen grote hoeveelheden contant geld mee en vermijd ‘s nachts rond wandelen in onbekende donkere gebieden. Maar dat is natuurlijk gewoon goed advies ongeacht waar je naar toe gaat.

Verken Zona Hotelera

Zoals hiervoor benoemd is Cancun opgedeeld in twee gebieden, Downtown (Ciudad Cancun) en de Hotel Zone (Zona Hotelera).

De Hotel Zone is het primaire gebied waar toeristen verblijven tijdens hun bezoek aan Cancun. Dit gebied is daarom vol met toeristen en zoals de naam al zegt, met hotels, maar ook met stranden, een wild extravagant nachtleven en catamarans. Hier vind je de enige straat Kulkukan Boulevard met een grote hoeveelheid aan restaurants en nachtclubs van het een punt naar het andere, dus er is geen excuus voor een hongerige buik of een welverdiend vakantie drankje.

Downtown (Ciudad Cancun)

Als jij iemand zoals ik bent die vastzitten in je hotel/resort nogal alledaags en inspirerend vindt, dan kun je ook Downtown Cancun bezoeken, waar je kunt proeven van de lokale cultuur, heerlijk streetfood, kleine lokale markten en heel veel groen.

De meeste locals die werken in de Zona Hotelera wonen in dit gebied aangezien dit de voornaamste woonwijk is. Dus als je net als ik graag wilt ervaren hoe het lokale leven is in Cancun, ga dan zeker naar Ciudad Cancun en krijg de smaak te pakken voor de lokale cultuur en het overheerlijke eten.

Tip – Zorg ervoor dat je Avenida Tulum bezoekt als je een fan bent van taco’s, bekijk hier de verkopers die uiteindelijk je eetlust zullen verrukken.

Chichen Itza

Chichen Itza is een van de zeven wereldwonderen en een van de meest populaire bestemmingen in de Yucatan Peninsula en Mexico. Deze Maya-site is ongetwijfeld een bezoek waard. Wanneer je Cancun bezoekt, dan is een dagtrip naar Chichen Itza een absolute must! Deze prachtige, wereldberoemde plek is ongelooflijk en zal je een glimps geven van hoe krachtig en geavanceerd de maya beschaving ooit was.

Snorkelen bij Cancun

Cancun is het thuis van indrukwekkende witte zandstranden en een turquoise blauwe zee die perfect is voor snorkelers om op verkenning te gaan naar tropische vissen, roggen, schildpadden en andere prachtige soorten die echt adembenemend zijn.

Door de toplocatie aan de Caribische Zee en de geweldige zichtbaarheid, biedt Cancun een paar van de beste snorkeling hotspots voor jou om echt van te genieten en ervaren.

Xcaret

Dit eco-archeologische park zit boordevol Mexicaanse en Maya smaken, muziek, natuur en Mexicaanse cultuur.

In het park kun je verschillende dieren bekijken zoals flamingo’s, spinnen, apen, jaguars en nog veel meer. Als dat nog niet genoeg is om ervoor te zorgen dat jij de vlucht boekt, dan kun je er ook nog zwemmen met dolfijnen, zwemmen in ondergrondse grotten, een Maya ruïne beklimmen, de traditionele begraafplaatsen bezoeken en relaxen op een lokaal ongerept strand.

Xcaret biedt een rijke smaak aan Mexicaanse en Maya cultuur op een fascinerende jungle locatie. Absoluut een aanrader als je er bent!

Nachtleven in Cancun

Ok, dus zonder verder oponthoud denk ik niet dat ik Cancun recht zou doen zonder het nachtleven te noemen dat het te bieden heeft.

Vooral Amerikaanse studenten houden van Cancun, zeker rondom Spring Break door het wilde nachtleven dat het biedt voor toeristen om van te genieten. Cancun’s nachtleven is voornamelijk bekend voor de hoge energie en het is zeker een aanrader om te doen na een fijne dag ontspannen bij het strand of zwembad met een ijskoude martini

Dit zijn een aantal van de nachtclubs die populair zijn in Cancun:

  • Coco Bongo – Internationale DJ’s en in Las Vegas stijl met acrobaten zwevend door de club. Dit is de meest populaire club in Cancun

  • The City Nightclub – Deze club heeft 3 verdiepingen en 9 bars, dus meer dan genoeg drankjes en ruimte om jouw stress weg te schudden

  • Daddy-O – Perfect voor Techno en House muziek liefhebbers, Daddy-O biedt professionele dansers samen met bodypainting om jouw bezig te houden tot zonsopkomst

Locals in Cancun, Mexico

Wanneer je Cancun voor het eerst bezoekt, mag je vergeven worden wanneer je denkt dat het overschreden is met buitenlanders (Engels is veel gebruikt, dollars worden vaak geaccepteerd boven peso’s, etc.), maar er is een grote lokale bevolking in Cancun. Neem een kijkje en je zult zien dat het de lokale bevolking is die in je hotel werkt, je van de luchthaven haalt, je door de Cenotes leidt of je shotjes voert bij de Coco Bongo.

De locals (Cancuneses) zijn super toeristen-vriendelijk, ze zijn cruciaal voor deze paradijselijke bestemming en ze streven ernaar om dit een geweldige ervaring te maken voor locals en toeristen. Engels wordt veel gesproken onder de locals die voor de behoefte van de gasten zorgen in bijvoorbeeld hotels, restaurants, bars en winkelcentra. Dit kan voor sommige een nadeel zijn, omdat je het gevoel verliest van de rijke Mexicaanse cultuur die in heel Cancun geworteld is. Maar, aan de andere kant maakt dit Cancun wel handiger voor toeristen omdat reizigers hierdoor makkelijker kunnen navigeren.

Als jij iemand bent die geen Spaans spreek, dan kun je hier nog steeds prima verder met Engels. Dat betekent echter niet dat het geen goed idee is om op zijn minst te proberen de lokale woordenschat op te pakken.

Een klein beetje Spaans spreken kan je ervaring en verdere waardering van de lokale bevolking vergroten wanneer je een paar uitdrukkingen kent zoals “Hola” en “Gracias” in plaats van “Hello” en “Thank You”.

Om samen te vatten, aarzel niet om de luxe te ervaren die Cancun te bieden heeft, van de rijke cultuur en de Maya geschiedenis tot de witte zandstranden, het smakelijke Mexicaanse eten en tot de vele gewilde once in a lifetime excursies, Cancun is absoluut een wereldwonder dat zonder twijfel ervaren moet worden door iedereen.

Blijf op de hoogte van de laatste Reizen Idee updates

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then