De Malediven

Voor velen een ware droombestemming!

Gelegen in de buurt van het zuidelijkste puntje van India en het geldt als een van de mooiste ter wereld. Eilanden met witte stranden, palmbomen, heldere wateren, koraalriffen en flora en fauna. Naar de Malediven is natuurlijk niet goedkoop, maar in plaats van een hotel kun je je vakantie ook doorbrengen bij de locals en daarbij ook het land leren kennen!

Feitje en weetje:

Malediven betekent: een rij van eilanden.De hoofdstad heet Malé, maar heeft geen luchthaven, die vind je op het buureiland Hulhule en vanaf hier brengen taxi’s en bussen toeristen naar de watervliegtuigen, deze brengen je dan naar de resorts. De resorts zorgen goed voor de gasten en helpen je van de check-in tot aan de service tijdens je verblijf daar. De waterbungalows zijn een kenmerkend beeld van de Malediven.

Wanneer reizen?

Over het algemeen kun je de eilanden het hele jaar door bezoeken behalve mei/juni en september/oktober, want in deze tijd vindt de moesson plaats en dan komen er orkanen en stormen voor, maar de beste tijd om de Malediven te bezoeken is in de winter van Europa.
De vroege maanden van het jaar en de herfstperiode na de moesson zijn niet geschikt voor surfers daar het dan over het algemeen windstil is, maar wel weer geschikt voor duikers die de rijke onderwaterwereld willen verkennen.

Vluchten naar de Malediven

Alle vluchten landen in de buurt van Malé, ook op dit eiland zijn veel bezienswaardigheden, maar reis ook naar de andere eilanden. Je kunt van eiland van eiland reizen. Reizen via de watervliegtuigen en speedboten, die kosten natuurlijk meer.

Sightseeing

Op de Malediven vind je vele prachtige plekken. Om het dagelijks leven van de bewoners te leren kennen moet je een bezoek brengen aan de vismarkt in Malé. De vangst van de vissers wordt naar de markt gebracht om het aan hoteleigenaren, toeristen en andere bewoners te verkopen. Er is ook een groente-en fruitmarkt. De meeste produkten komen uit India, Sri Lanka en Singapore daar er op de Malediven niet veel eigen produkten komen.

Het grootste gebouw is de grote moskee in Malé. Wil je de moskee bezichtigen, moet je wel nette kleding dragen. Malé heeft ook een klein nationaal museum met interessante en bijzondere objecten zoals een stenen fragment. Een Noorse onderzoeker deed geloven dat de steen boeddhisme de eerste godsdienst hier was, dus voor de islam.

Onderwaterwereld

Veel mensen gaan hier graag duiken om de onderwaterwereld te ontdekken, daarom staan de Malediven ook bekend als een paradijs voor duikers. Er zijn kleurige vissen, dolfijnen, schildpadden en koraalriffen. Eventueel kun je een duikcursus nemen, op elk eiland vind je geschikte plekken die ook allemaal een eigen koraalrif hebben. Je kunt er ook heel goed snorkelen. De Malediven staan tevens bekend als een prachtige locatie voor het spotten van zeezoogdieren, want deze zee bevat zo’n 20 verschillende soorten. Walvissen en dolfijnen zwemmen ook in deze Indische Oceaan.

Budgethotels

Op de Malediven is het mogelijk om mooi hotels te vinden voor een redelijke prijzen. Het SeaHouse Topdeck in Malé, een driesterrenhotel, ligt op slechts 110 meter afstand van een prachtig strand. Op de eilanden Maafushi en Villingili wonen vooral de lokale bevolking zelf, dus ook een mooi moment deze mensen ook te leren kennen. Het betaalbare WhiteShell Beach Inn ligt op Maafushi. Hotel Embudu Village, heel veel luxe, maar daar betaal je natuurlijk wel voor.

Toch minder dan de topresorts daar er geen veerboten naar dit resorteiland varen, dan moet je een speedboot nemen en dat kost veel meer dan een veerboot. Biyadhoo, een 2,5 sterrenhotel heeft ook luchthaventransfers en het Biyadhoo Island Resort, waar je ook goed kunt gaan duiken en snorkelen.

Geen bikini

Het dragen van een bikini is illegaal op de Malediven, daar in dit islamitische land de Shariawet geldt. Ook alcohol en buitengewone toegeeflijkheid zijn verboden. In het openbaar en ook op de onbewoonde eilanden mag je geen bikini dragen. Wanneer je naar de hoofdstad gaat of een van de andere eilanden bezoekt draag dan nette kleding. Mannen moeten een broek en shirt aan en de vrouwen een knierok en een blouse met lange mouwen. In de resorts kun je wel gewoon alcohol nuttigen en een bikini dragen.

Het duurste resort

Het One & Only Reeti Rah Resort behoort tot het beste resort van de eilanden, professioneel en zorgzaam personeel, heerlijke vijfsterrenmaaltijden en veel privacy en je kunt je vakantie in een villa op het water of op het strand doorbrengen, maar let op, dit heeft wel een behoorlijk prijskaartje, namelijk meer dan 1500 euro per nacht!!

Blijf op de hoogte van de laatste Reizen Idee updates

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then