Goedkoop op vakantie naar het zonnige en hippe Ibiza!

Goedkoop op vakantie naar het zonnige en hippe Ibiza? Dat kan!

Ibiza, zomerzon, een hippe vakantie en lief voor je portemonnee… het is namelijk mogelijk, een goedkope vakantie naar IBIZA, tevens goedkoop een auto huren, goedkoop eten, drinken en stappen en ook tevens activiteiten die praktisch niets kosten!

Overnachtingstips in de hoofdstad

HOTEL FIGUERETAS:
Review: zeker een kamer boeken met zeezicht, huur daar een auto en je bent 10 minuten verwijderd van parkeermogelijkheden.

APPARTEMENT MAR Y PLAYA:
Review: de appartementen zijn goed, met zwembad en bij het restaurant kun je lekkere lunches bestellen, het personeel is vriendelijk en via de receptie kun je ook een auto huren.

Een auto huren

Wanneer je van plan bent om het eiland te gaan verkennen, kun je natuurlijk met het openbaar vervoer of eventueel een taxi nemen, daar deze een stuk goedkoper zijn dan in Nederland, maar als je nog goedkoper uit wilt zijn om het hele eiland te zien, is het veel beter om een auto te huren en wat de prijs van de benzine betreft, daar hoef je je echt geen zorgen over te maken, je doet een week met een volle tank!

Bij de kleine strandjes is het parkeren meestal gratis en ga je de stad in, parkeer je auto dan in een van de parkeergarages die je rondom het centrum vindt.
Parkeer je je auto bij PARQUE DE LA REINE SOFIA, die is 24/7 open, voor 1 euro per uur.
Maar parkeer je je auto bij CAMARA MUNICIPAL DE EIVISSA, wel iets verder weg van het centrum, maar daar parkeer je wel voor 50 eurocent per uur.

Betaalbaar eten en drinken

Ibiza staat ook bekend om de hoge prijzen voor eten en drinken, maar dat hoeft niet persé zo te zijn, want langs het strand AGUAS BLANCA, daar staat een chiringuito, dat is een strandtentje met een hele leuke sfeer en daar kun je voor een paar euro genieten van een lekker broodje, een sapje of een glas bier.

Nog meer plekken die betaalbaar zijn om te eten en te drinken zijn:
FISH SHACK IBIZA, het is geen luxe, maar heel lekker en betaalbaar. Het ligt tussen de rotsen verborgen en je kijkt uit over de zee en DALT VILA en op een plastic stoeltje op het strand bestel je van de menukaart die bestaat uit vers gevangen visgerechten die overheerlijk zijn.

RESTAURANT SUNSET ASHRAM in CALA COMTE:
De menukaart van dit restaurant is Aziatisch en Mediterraans en is goed te betalen.
Uitzicht over zee bij een prachtige zonsondergang! Wat wil een mens nog meer?

Betaalbaar op stap

Ook het uitgaan kent hoge prijzen in Ibiza, maar hier volgen een paar goedkope tips:

Op zondag kun je naar CALA BENIRRAS waar aan het einde van de middag de hippies met hun trommels tevoorschijn komen en dan is het tijd om lekker mee te dansen!
TIP: ga wel ruim op tijd naar dit strand, want in de zomer kunnen er zelfs vele files ontstaan omdat iedereen er natuurlijk bij wil zijn.

Tussen de locals dansen doe je bij de UNDERGROUND, meestal gratis entree of anders heel goedkoop. Er wordt niet aan promotie gedaan en daardoor heeft de club zijn intieme en gezellige sfeer behouden.

Ga je liever naar een grote club?
In het PACHA RESTAURANT mag je vaak gratis naar binnen, indien je daar vooraf eet. Veel clubs hebben ook vaak kortingen voor bezoekers die vroeg zijn. Let ook overdag goed op, want op de stranden lopen vele proppers rond die je met kortingsacties voor de avond proberen te strikken.

Gratis activiteiten op Ibiza

Een gratis dagje op stap kan heel makkelijk op Ibiza. Ga naar het toeristeninformatiepunt bij de Kathedraal en haal een gratis audiotour door de hoofdstad. Wandel door DALT VILA, dat is het oudste gedeelte van de stad en loop langs de oude stadsmuren. Ook leuk, etalages kijken bij de vele boetiekjes en verdwaal heerlijk in de kleine straatjes.

Je kunt ook de auto pakken en naar SES SALINES rijden, dat is een beschermd natuurgebied met schitterende meren vol zout, ook wel het “witte goud van Ibiza” genoemd.
Je kijkt onderweg je ogen uit, prachtige duinen en pijnbomen en niet te vergeten, het mooie strand PLATJA DE SALINES.
Wanneer je toch met de auto bent, vergeet dan niet om een tour langs alle strandjes te maken, die mag je zeker niet vergeten, rotsachtige inhammen tot zandstranden die eindeloos lijken, zoals CALA NOVA, CALA BENURRAS en CALA D’HORT.
Met een heerlijke picknick kun je de dag afsluiten met het uitzicht op de ES VEDRA.

Waar Ibiza ook nog om bekend staat, zijn de vele hippiemarkten;
– PUNTA ARABI is zo’n grote markt met meer dan 400 kramen!
– De wat kleinere markt in de HIPDROME in SAN JORDI, is ook zeer de moeite waard.
– Het meest goedkope is nog altijd echt Nederlands: Kijken, kijken en niet kopen!

Blijf op de hoogte van de laatste Reizen Idee updates

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then