Het paradijselijke Bora Bora verkennen

Bora Bora

Ben je op zoek naar de mooiste en meest romantische plaats op Aarde? Het fantastische Bora Bora zou een uitstekende keuze zijn! Het eiland is een koraal atol met de restanten van een inactieve vulkaan in het midden. De rijke landschappen en majestueuze kust op Bora Bora creëren een transparante lagune, waardoor je het onderwaterleven in al haar glorie kan bewonderen.

Het prachtige, paradijselijke Bora Bora is een droom vakantiebestemming voor pasgetrouwden, toeristen op zoek naar rust, en Instagram diva’s. Het is een wondermooie en romantische bestemming met schitterende zonsondergangen.

Hoe geraak je op Bora Bora?

Zoals eerder gezegd is Bora Bora een “eenzaam” eiland temidden van de oceaan. Wellicht vraagt u zich af hoe geraak ik daar in godsnaam? Eerst dien je naar de Frans Polynesische Faa’a Internationale Luchthaven te vliegen, in Papeete, de hoofdstad van zowel Frans-Polynesië als Tahiti.

Van daaruit vlieg je naar de luchthaven op het eiland Bora bora en… Dan kunnen we beginnen onthullen hoe prachtig en verbazingwekkend deze reis zal worden. Het zicht op zee is gewoonweg adembenemend en creëert meteen een vakantiegevoel.

Living like a marine kings and queens

In Bora Bora vind je een ruim aanbod aan accommodaties — variërend van extreem budgetvriendelijk tot luxueus en decadent. Elke verblijfplaats op het eiland is echter prachtig. Bora Bora is bekend voor haar unieke bungalows op het water. De trappen van de bungalow leiden rechtstreeks naar de heldere oceaan. Vanuit de bungalows kun je genieten van de mooie sterrenhemel tijdens een warme zomernacht.

Het feestmaal van je leven

Kraakverse vis en zeevruchten eten met een mooi uitzicht — dit is de reden waarom je hier bent. Aangezien Bora Bora een Franse kolonie is, heeft het enkele culinaire tradities van de Franse keuken overgenomen met een heerlijke mix aan smaken en texturen.

De hoofdingrediënten van de traditionele Tahitiaanse keuken zijn vis, kip, varkensvlees, zetmeelrijke groenten zoals broodvrucht, en zoete aardappel. Er is natuurlijk heel wat heerlijk vers fruit te vinden op het eiland. Echte Bourgondiërs zullen niet teleurgesteld zijn door het brede aanbod aan gerechten.

Onze aanraders zijn onder andere Poisson Cru of gemarineerde vis, geserveerd met kokosmelk of room: ‘Pouletfafa’ — taro bladeren met kip, gekookt in kokosmelk. Daarnaast wordt fruit puree vaak geserveerd als een heerlijk dessert.

De fascinerende onderwaterwereld

Hou je van onderwater avonturen? Bora Bora biedt je een onmisbare kans om de onderwaterwereld te ontdekken. Dit is een perfecte gelegenheid voor snorkelaars, duikers, en gewoonweg iedereen die houdt van exotische vissen.

Door het transparante water van de lagune in Bora Bora wordt de prachtige onderwaterwereld in al haar glorie aan jou blootgesteld. Zo kan je er kleine tropische visjes spotten die rond het koraal dartelen, kan je zwemmen met machtige haaien (griezelig, maar eerlijk gezegd iets wat je moet meegemaakt hebben), en schattige schildpadden spotten in hun eigen habitat. Lokale gidsen tonen je de beste plaatsen om te snorkelen en duiken. We moedigen je dan ook aan een excursie te boeken om de onderwaterwereld ten volle te ontdekken.

Wat te doen op Bora Bora

  • Haaien voederen. Het van dichtbij kennismaken met deze interessante dieren is een unieke ervaring. Dit is inderdaad angstaanjagend, maar dit kan wel eens de leukste activiteit zijn tijdens je reis op Bora Bora!

  • Matira Beach. Het witte zandstrand met helder turquoise water is een ander hoogtepunt waar velen van dromen! Hoewel deze plek erg populair is, is er op dit strand voldoende plaats voor iedereen. De zonsondergangen zijn er onaards mooi. Zelfs als je er niet heen gaat om te zonnen zullen de zonsondergangen je verbazen.

  • Mount Otemanu. Als je niet bevreesd bent voor een steile klim, is een wandeling naar de top van deze berg een aanrader – die eigenlijk een uitgedoofde vulkaan is. Tijdens de wandeling kan je genieten van de natuur en prachtige uitzichten over het eiland. Wandel je liever niet? Je kan ook een boottocht maken of zelfs een helikoptervlucht nemen, van waaruit je de berg kan bewonderen.

Blijf op de hoogte van de laatste Reizen Idee updates

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then