Uniek! Slapen in een glazen Iglo met het Noorderlicht

Waarom een glazen iglo?

Midden in de sneeuw van Finland in een glazen iglo, dat is pas slapen met een prachtig uitzicht en zodat je het Noorderlicht niet mist vanuit je bed. Dat kan in Igloo Village Kakslautanen in Lapland.

Slapen in een glazen iglo kan op diverse plekken in Fins Lapland. Meest bekend is Kakslautanen, hoewel er inmiddels meerdere zijn in dit deel van Finland. Iedereen weet wat een iglo is, deze bijzondere bouwkunst stamt af van de Inuit, ook Eskimo’s genoemd.
De Finse glazen iglo’s zijn nog veel sfeervoller en de bedden staan bewust in het midden zodat het uitzicht goed is op de omgeving en de lucht.

Hoe ziet zo een overnachting eruit?

De glazen iglo’s zijn gebouwd met speciaal thermoglas en daardoor behoudt de iglo een normale kamertemperatuur terwijl het buiten wel -20 graden kan worden en het thermoglas kan niet bevriezen, dus gegarandeerd uitzicht! Het is natuurlijk niet extreem groot en gebouwd rondom een tweepersoonsbed, wel met toilet en douche. Er zijn er ook met een eigen sauna, of eentje dichtbij.

Tevens is er een restaurant waar je kunt ontbijten en dineren. En ook belangrijk: als gast word je gewaarschuwd als het Noorderlicht verschijnt!

Kans op noorderlicht in fins lapland

Een redelijke kans heb je hier in de winter met name in de maanden oktober, november, februari en maart, dus houd vooraf het weerbericht goed in de gaten zodat je weet of het bewolkt is of niet en kijk op de diverse websites voor het Noorderlicht, zodat je weet hoe sterk de zonnestorm is.
Je hoeft niet bang te zijn om het Noorderlicht te missen, want zoals op veel plaatsen in Scandinavië wordt er geregeld naar de lucht gekeken en zodra iemand het poollicht (Noorderlicht) ziet, luiden ze een klok, dus je kunt ook gewoon gaan slapen hoor.

Hoe kom je daar

Wie in zo’n glazen iglo wil gaan slapen moet naar Saariselkä, gelegen in Lapland en boven de poolcirkel.
Hotel Kakslautanen ligt op ongeveer 40 kilometer afstand van de luchthaven van Ivalo, ook eenvoudig vanuit Helsinki te bereiken.

Glazen iglo’s in fins lapland

Naast Kakslautanen zijn er meer aanbieders van glazen iglo’s:

  • In de buurt van Ivalo ligt Aurora Village

  • In de buurt van Levi ligt Leving Iglut

  • Aurora Dome in Torassieppi

  • Glas Villa in Ruka

  • Aurora Cabin in Saariselkä

  • Arctic Glasiglo in Ravaniemi

  • Aurora Bubble in Nellim

Excursies

Overdag zijn er genoeg excursies te maken, bijvoorbeeld een safari op een sneeuwscooter op zoek naar rendieren. Ook kun je hier enkele uren met onvermoeibare sledehonden op pad. Wie wat rust zoekt, kan op de langlaufski’s.

Blijf op de hoogte van de laatste Reizen Idee updates

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then