Zakynthos, dit Griekse eiland hoort op elke bucket-list!

Zakynthos

Zakynthos is al enige jaren een van de meest geliefde eilanden van Griekenland, zorgt voor warme zomers en milde winters. Van mei tot en met oktober kun je rekenen op mooi en zonnig weer.

Mei, juni en september zijn de beste reistijden, deze vallen nog net buiten het hoogseizoen waardoor prijzen van vliegtickets en hotels lager liggen en het op de stranden en bezienswaardigheden minder druk is.

Zakynthos ligt in het westen van Griekenland en is het zuidelijkste eiland van de Ionische eilanden, waar ook Corfu en Kefalonia behoren. Zakynthos staat bekend om zijn steile kliffen en veel groen, tevens zijn er talrijke baaitjes en het heldere water van de Ionische Zee dat het eiland omringt.

Reizen naar Zakynthos

Vanaf Amsterdam vlieg je in slechts 3 uur naar Zakynthos. Transavia, TUI Fly en Corendon Dutch Airlines vliegen regelmatig naar Zakynthos. Het vliegveld van Zakynthos ligt op maar 20 minuten van de hoofdstad, dus met openbaar vervoer, taxi of huurauto ben je zo bij je appartement of hotel.

Op het vliegveld staan ook genoeg taxi’s klaar wanneer er geen transfer is inbegrepen bij je vakantie om je naar de plaats van bestemming toe te brengen.

Tip: je kunt beter een taxi ter plaatse kiezen, dat is goedkoper dan van te voren een taxi te reserveren. Met de bus kun je voor 1,60 euro per ticket naar alle bekende badplaatsen.

Tip: bussen rijden een heel aantal keren op een dag, maar niet elk uur en niet op zondag! Om het eiland te verkennen is een auto huren de beste manier of huur eventueel een scooter.

Shipwreck beach/Navagio bay

Het bekendste en meest bezochte strand van Zakynthos is het strand van Navagio, beter bekend als het smokkelstrand. Het wordt omsloten door hoge, steile kliffen en is alleen per boot te bereiken.

In de baai vind je het scheepswrak van een smokkelaarsschip dat in 1980 aan de grond liep en sindsdien een zeer populair bezienswaardigheid.
Veel toeristen komen hier dagelijks per boot aan.

De Caretta schildpadden

Er zijn naast verschillende stranden ook andere dingen te zien, bijvoorbeeld de Caretta schildpadjes, die je overal op het eiland tegen kunt komen. Op veel stranden vind je broedplaatsen van de Caretta, maar niet aanraken of verstoren!

Om de schildpadden in hun natuurlijke omgeving te bekijken kun je een boottocht met een glasbodemboot reserveren.
Het eiland Marathonissi is ook een mooie excursie, dit eiland staat bekend als het schildpaddeneiland.

Agios Sostis (Cameo eiland)

Te voet kun je naar het kleine Cameo Eiland, entree 4 euro, maar je krijgt ook een gratis drankje in de hippe strandbar. Tot enkele eeuwen geleden behoorde dit eiland tot het vasteland van Zakynthos, maar door een aardbeving werd het losgetrokken. Je kunt het bereiken via een goed verlichte, houten brug.

Cameo verandert ’s avonds in een party-eiland voor onvergetelijke avonden en een uitstekende sfeer.

Lemni Keri en de Keri Caves

In het zuidwesten van het eiland ligt het kleine stadje Limni Keri. Het panorama-uitzicht vanaf het vuurtorentje van Keri is zeer zeker de moeite waard. Tevens kun je de Keri Caves bezichtigen.

Tijdens een boottour vaar je langs rotsformaties en grotten en tussendoor legt de boot op verschillende plaatsen rond de grotten aan en kun je daar zwemmen of snorkelen.

De blauwe grotten

Aan de oostkust bij Skinari, aan de andere kant van het eiland, vind je de blauwe grotten ( blue caves ), zeer populair in Zakynthos.

Vanuit Aghois, Nikolaos, Alykanas of Laganas kun je met een boottocht mee naar de blauwe grotten. Door de weerkaatsing van het licht op het water geeft het de zee een intens blauwe kleur. Vergeet geen foto’s te maken!!

De stad Zakynthos

Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan de stad Zakynthos, de hoofdstad van het eiland. Wandel door klassieke en moderne straten die bekend staan onder de naam Chora en bezoek het Solomos plein en het Agios Markos plein.

Voor een mooi uitzicht over de stad kun je naar de top klimmen van de Stranis heuvel. Pak een terrasje aan de Strada Maria boulevard en voor leuke souvenirs kun je terecht in de winkelstraat Alexadrou Roma.

Tsilivi

6 kilometer ten noorden van Zakynthos-stad ligt Tsilivi, een kustplaats waar je heerlijk kunt zonnebaden. Het water is er relatief ondiep en tevens is er een waterpark wat weer aantrekkelijk is voor gezinnen met kinderen. Er zijn ook diverse mogelijkheden voor watersport in Tsilivi voor de liefhebbers.

In het centrum kun je een terrasje pakken of winkelen.

Laganas Beach

Laganas Beach, daar is het te doen wanneer je je meteen na het zonnebaden in het nachtleven wilt storten. Veel feestliefhebbers in de vele strandbars en zeker geen gebrek aan gezelschap en entertainment.

Wil je uitgaan op Zakynthos boek dan een vakantie in de buurt van Laganas, maar je moet het niet zien als party-eiland zoals op Mallorca of op Kreta.

Xygia Sulphur

In het noordoosten van Zakynthos bevindt zich een bijzonder strand. Het water bij het Xygia Sulphur wordt beschouwd als geneeskrachtig. In een grot in de buurt bevindt zich een zwavelbron die het water verrijkt. Het strand is klein en deze plek is het beste te bereiken per auto.

Strand van Dafni

In het zuidoosten van Zakynthos bevindt zich een wat afgelegen strand, genaamd Strand van Dafni, op het schiereiland Vasilikos. Het ligt in een natuurgebied en wordt in de zomer door schildpadden als broedplaats gebruikt.

Het is alleen via een smal weggetje te bereiken en het is er vaak vrij rustig.

Blijf op de hoogte van de laatste Reizen Idee updates

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then